Sikkerhedshjelme
Her finder du godkendte sikkerhedshjelme og tilbehør - hjelme, hjelmhuer, sikkerhedskasketter, reservedele og tilbehør. Vi forhandler desuden Kask sikkerhedshjelme.
Vi har alt, der holder dig sikker og som giver din sikkerhedshjelm endnu mere værdi. Uanset om du skal bruge en helt ny sikkerhedshjelm, opgradere din gamle eller lige mangler et par enkelte reservedele, så finder du det her.
Husk altid at sørge for, at din sikkerhedshjelm er sikker nok til arbejdspladsen.
X5 Visir
Formstøbt i polykarbonat til beskyttelse mod slag og mod partikler med høj hastighed ved ekstreme temperaturer (BT).
Securefit Flerpunkts ophæng
Passer til 3M SecureFit Sikkerhedshjelmene X5000 og X5500
Kask Zenith X Hiviz
Genial og banebrydende sikkerhedshjelm, der opfylder alle behov på arbejdspladsen.
Kask Zenith X Air Hiviz
Suveræn innovativ sikkerhedshjelm med mange nye features. Samtidigt er den ekstra synlig. 3 års garanti
Kask Zenith X Air
Innovativ sikkerhedshjelm fra verdens førende brand. Zenith X Air er alt hvad du behøver.
Plasma Neck Shield Nakkeslag
Vandtæt, vindtæt, åndbar og perfekt til vinter. Bliv synlig med Hiviz-udgaven.
Vertex ST 2019
En velkendt suveræn sikkerhedshjelm
Vizen
Ansigtsskærm til beskyttelse mod elektrisk buefare med Easyclip-system til Vertex og Strato hjelme
Zen Full Face Air Visir
Beskyt dit ansigt med komfort. Passer til Kask Zenith og Primero-serien.
3M P3EV/2
Adapter til Peltor.
Zen Visir Kit Klar
Træt af at glemme adaptor til visiret? Her er et sæt med begge dele. Passer til Kask Zenith og Primero-serien.
Kask Sunshield Solskærm
Solskærm der matcher alle Kask hjelme
...
Sikkerhedshjelm til den bedste beskyttelse
Det er altafgørende for din sikkerhed, at hovedet er beskyttet med den rigtige sikkerhedshjelm til arbejdsopgaven. Med en forkert eller beskadiget hjelm, er der stor risiko for, at du kan komme til skade i dit arbejde.
Vi har samlet et bredt udvalg af sikkerhedshjelme, der passer til den enkelte arbejdssituation, så du kan vide dig sikker, når du er på arbejde.
Du finder alt fra almindelige sikkerhedshjelme til sikkerhedskasketter fra anerkendte mærker såsom Kask, 3M og Petzl. Dertil har vi ligeledes et bredt udvalg af tilbehør til sikkerhedshjelmene. Du kan blandt andet finde hjelme, sikkerhedshjelme og sikkerhedskasketter fra Kask.
Hvornår skal man bruge sikkerhedshjelm?
Der skal benyttes sikkerhedshjelm, hvis arbejdet ikke på anden måde kan udføres forsvarligt. Med andre ord skal sikkerhedshjelme altid anvendes ved arbejde eller ved ophold på steder, hvor der er risiko for, at hovedet kan blive skadet – uanset hvordan det måtte ske.
Der findes fire risikoområder, hvor sikkerhedshjelme gør sig gældende:
- Materialer, værktøj eller andet, der har risiko for at vælte eller styrte ned
- Genstande, der rager ud, eller tunge materialer eller tungt udstyr, som hænger eller svinger
- El-ledninger, som ikke er isolerede
- Trange pladsforhold, der gør det vanskeligt at bevæge sig uden at støde imod
Der er mange typer sikkerhedshjelme fordi ikke alle typer arbejde er ens. Enhver arbejdsopgave kræver de bedst egnede værnemidler. Med den rette sikkerhedshjelm holder du både hovedet sikkert og koldt.
Bruger du sikkerhedsbriller og høreværn?
Hvis du ud over din sikkerhedshjelm også skal bruge sikkerhedsbriller eller høreværn, så er det både lettere og mere behageligt, at finde frem til en løsning, der fungerer og passer sammen.
Mange sikkerhedshjelme bliver produceret med en slidse til montering af høreværn. På den måde kan du altid anvende det høreværn, du har brug for.
Det er både brandulovligt men også komplet usikkert og uansvarligt selv at modificere sikkerhedshjelmen. Du må ikke bore eller save huller i den, heller ej montere navneskilte og/eller klistermærker, der ikke er godkendt til formålet af producenten.
Langt de fleste hjelme har en løsning eller et muligt tilkøb, der muliggør modificering. Derfor er det godt at vide på forhånd, hvad du kommer til at få brug for, inden du vælger en sikkerhedshjelm til dig og dine medarbejdere.
Desuden vejleder vi dig gerne i, hvornår man skal bruge høreværn.
Hvilken sikkerhedshjelm skal jeg vælge?
Som regel afgør de særlige forhold på arbejdsstedet, hvilken hjelm man skal bruge. Valget af sikkerhedshjelm skal tage udgangspunkt i de risici, der er i forbindelse med arbejdet og på arbejdsstedet.
Sikkerhedshjelm og beskyttelseshjelm kaldes ifølge Dansk Standard for ”industrisikkerhedshjelm”. De beskytter hovedet mod faldende genstande og skal kunne modstå kortvarig udsættelse for flammer. I tilfælde af at hageremmen hænger fast, skal denne kunne løsne sig selv, når den belastes over en vis værdi.
Når du vælger sikkerhedshjelm, er det afgørende, at du vælger ud fra den enkelte jobfunktion – arbejdsopgave såvel som arbejdssted. Hav derfor hjelmens farve, facon og vægt i tankerne og overvej, om der skal bruges hagerem i arbejdet grundet særlige arbejdsstillinger eller blæsevejr.
Hvis der skal bruges øvrigt udstyr udover sikkerhedshjelmen, som f.eks. åndedrætsværn, høreværn eller sikkerhedsbriller, skal hjelmen være egnet til det. Brug kun udstyr, der passer til sikkerhedshjelmen.
Sikkerhedshjelme med mange farver
Hvis du tager et kig på nogle af vores populære sikkerhedshjelme fra f.eks. Kask, Plasma AQ, Petzl eller 3M, så vil du se, at de findes i rigtigt mange forskellige farver – også med og uden HiViz.
Det er ikke kun mode og for at se smarte ud. I mange større virksomheder, og i forhold til sikkerhed på byggepladsen, har farverne et formål. I et større byggeri og på en byggeplads kan farverne signalere alt fra arbejdsfunktion til firma/leverandør eller levetiden på sikkerhedshjelmene.
Reglerne for sikkerhedshjelme
Reglerne for arbejdsmiljø og tilsyn eksisterer, så du og dine kollegers liv og førlighed kan bevares. Selvom sikkerhedshjelme til tider kan være irriterende, så er de mange gange den primære årsag til, at mange arbejders liv og førlighed bliver reddet hvert år.
Vi må, kan og vil ikke hjælpe med omgåelse af gældende lovgivning indenfor arbejdsmiljø og sikkerhed.
Hvor gammel må en sikkerhedshjelm være?
Levetiden på din sikkerhedshjelm afhænger af anvendelsen og arbejdsmiljøet. Det kan derfor være svært at gennemskue om du bør skifte sikkerhedshjelm eller det kan vente til senere.
Vi har sammensat en liste, der er gældende for alle sikkerhedshjelmes levetid.
Slag
Udsættes din hjelm for slag, kan der komme revner, buler eller afskrabninger i materialet. Mange gange kan det ikke ses med det blotte øje. Undersøg derfor altid din sikkerhedshjelm efter et slag – uanset hvor hårdt slaget har været.
Uv-stråling, vind og vejr
Normalt er din sikkerhedshjelm blank. Ser den derimod ætset eller mat ud, er det på tide at skifte din sikkerhedshjelm. Det er nemlig et klart og tydeligt tegn på, at din sikkerhedshjelm har været udsat for kemikalier eller at plastikken er begyndt at mørne. Holdbarheden er derfor ikke længere tilstrækkelig.
Fungerer størrelsesjustering, remmen og andre funktioner korrekt?
Uanset hvad det er, der ikke længere virker tilstrækkeligt på din sikkerhedshjelm, bør den udskiftes til en ny. Risikoen for at din sikkerhedshjelm bliver tabt eller sætter sig løst, øger risikoen for, at der sker dig noget. Din sikkerhedshjelm bør derfor skiftes ud snarest.
Efter 2-5 år
Det anbefales at skifte sikkerhedshjelm efter 2-5 år alt afhængig af anvendelse og arbejdsmiljø. Uanset dine arbejdsopgaver og din arbejdssituation, så bliver din sikkerhedshjelm slidt ved jævnligt brug. Skift den derfor senest efter 5 år.
Er du i tvivl?
Hvis der hersker den mindste tvivl om, hvorvidt du bør skifte din sikkerhedshjelm eller ej, så skift den. Det er trods alt din sikkerhed, vi snakker om. En sikkerhedshjelm kan nemlig let erstattes – det kan dit hoved ikke.
Sved, snavs og varme i indtrækket
Hjelmens indtræk udsættes som regel for sved, snavs og varme, hvor hjelmskallen ikke gør. Indtrækket nedbrydes derfor hurtigere og kan svække hjelmens beskyttelsesevne.
Kontrollér jævnligt indtrækket og udskift det, hvis der er tegn på slid eller hvis du er i tvivl. Kan indtrækket ikke skiftes eller er der tegn på, at hjelmskallen også er berørt, udskift da sikkerhedshjelmen med en ny.
Råd og vejledning
Har du spørgsmål til reglerne for sikkerhedshjelme, eller har du brug for råd og vejledning, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar på både telefon og mail.
Vi står klar til at hjælpe dig og alle dine folk helt i mål, så I ender med en sikker løsning, der er optimal når snakken falder på både arbejdsmiljø, komfort og bundlinjen.